NYX

kl. 12:00
HAMMERFEST
AKS (Foajeen)
kl. 22:30
HAVØYSUND
Havøysund Hotell & Rorbuer
Salg i døra
kl. 20:00
KJØLLEFJORD
Kjøllefjord Kino
Salg i døra
kl. 20:00
VADSØ
Kooperativet
Scene Finnmarks Asbjørn Ruud og Tobias Solheim-Nilsen møter tromsøbaserte Gustav Eidsvik og Fred Glesnes og danner kvartetten NYX - med et musikalsk uttrykk som spenner fra lyriske stykker til hardtslående rockjazz! Samtlige komposisjoner er signert kvartettens medlemmer, og her bys det på både sfæriske, ambiente stemninger med arktiske overtoner, og på drivende, energiske groover!

Fred Glesnes (saksofon) er fra Tromsø og har gjennom mange år turnért Norge og resten av Europa. Han er en av de ledende og mest brukte freelancemusikerne, arrangørene og bandlederne i landsdelen og har mange plateutgivelser bak seg, både i eget navn og som sidemann for andre. Glesnes er utdannet med ”Master Of Music Jazz Performance” fra Western Michigan University i USA. Han underviser også i rytmisk saksofon ved Universitetet i Tromsø. 

Asbjørn Ruud (gitar) er født og oppvokst på Darbu og utdannet ved Norges Musikkhøgskole og Universitetet i Oslo. Han bodde i Oslo i perioden 1982-94 og jobbet som frilanser i hovedstadens musikkmiljø i de fleste av disse årene, og medvirket i en rekke sammenhenger innen TV, radio, teater, ulike store og små band m.m. Han flyttet til Vadsø i 1994, og har siden 1996 vært ansatt som produsent og landsdelsmusiker i Scene Finnmark. Han er også en aktiv komponist og arrangør.

Gustav Eidsvik (bass) er født og oppvokst i Tromsø. Han har en bachelorgrad i el-bass fra Universitetet i Tromsø og har flere plateutgivelser bak seg med både egne og andres prosjekter. Gustav har også turnert en del i inn- og utland, de siste årene i Europa med bluesrock-bandet Pristine.

Tobias Solheim-Nilsen (trommer) er født og oppvokst i Tromsø. Han tok sin utdanning ved Universitet i Tromsø, og har senere tatt studier ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. Tobias har jobbet som frilansmusiker siden 2015 og ble ansatt som trommeslager i Scene Finnmark i 2018. Hans hovedfokus i musikk er på improvisasjon og lekenhet i prosjektene han spiller i. Tobias har også bidratt på flere plater, deriblant «Globus» med jazztrioen Dratapp som kom ut i 2018.


Smitteverntiltak ifbm korona

Våre lokale arrangører iverksetter smitteverntiltak og følger anbefalinger fra myndighetene for å minimere risiko for smitte. Her er noen av de viktigste punktene:

- syke personer skal holde seg hjemme
- minst 1 meters avstand mellom personer som ikke er i samme husstand
- vask hender hyppig og grundig
- håndhilsning, klemming og unødvendig fysisk kontakt unngås i den grad det er mulig

I tilfelle det skulle bli behov for å kontakte publikum i forbindelse med smittesporing og informasjon rundt eventuell smitte i etterkant av arrangementet, vil lokal arrangør sørge for å holde oversikt over publikum og nødvendig kontaktinformasjon.


Foto: Sverre Simonsen