Lyd i Mørketid 2019

Vi i Scene Finnmark er tilhengere av tradisjoner, og en av våre aller sterkeste og mest tradisjonsrike produksjoner er Lyd i Mørketid. Hvert år når mørketiden har lagt seg over fylket, så presenterer vi en vakker og storslagen produksjon med noen av landets aller fineste artister. Og 2019 er heldigvis intet unntak. I år kan vi i samarbeid med Kultur i Troms med glede presentere den anerkjente artisten og låtskriveren Marthe Valle, som med seg på laget har et stjerneensemble bestående av Håvard Lund, Håkon Mjåset Johansen og Scene Finnmarks Marianne Halmrast, i tillegg til våre strykere fra Ensemble Noor!

Hvorfor dro både Ibsen og Bjørnson til Italia for å skrive om sin norske samtid? Kanskje er det slik at vi ser oss selv best med et blikk utenfra? Gjennom prosjektet Oversett har Marthe Valle og Håvard Lund tatt for seg udødelige klassikere fra populærmusikkens historie og oversatt dem til nordnorsk, og med dette gjort dem til sine. Kanskje er en ballade skrevet i New Orleans i 1969 nettopp den låten som beskriver tilstanden i Finnmark i 2019 best? Disse vakre sangene forteller i alle fall fortsatt sine historier til oss i dag, uavhengig av hvem og hvor vi er. Marthe Valles vare formidlinger av allmennmenneskelige forhold, i kombinasjon med Håvard Lunds arrangementer - samt et knippe strålende musikere - sikrer en konsertproduksjon av skyhøy kvalitet. Vi ønsker velkommen til Lyd i Mørketid 2019!

Marthe Valle er født og oppvokst i Harstad. I 2005 kom hennes debutalbum, It's A Bag Of Candy som hun vant Spellemannprisen i kategorien «Beste nykommer» for. I tillegg var hun nominert i klassen "Beste kvinnelige artist" samme år. I 2010 kom hun til finalen i norske X Factor, og hun har skrevet bestillingsverk for Festspillene i Nord-Norge. Marthe har turnert Norge i en årrekke og har gitt ut seks soloalbum, i tillegg til at hun har medvirket på en rekke album med andre artister. 

Medvirkende:

Marthe Valle - vokal, piano
Håvard Lund - vokal, bassklarinett
Håkon Mjåset Johansen - perkusjon

Marianne Halmrast - bass
Ingrid Marie Willassen - fiolin
Agnieszka Orlowska - bratsj
Nikolay Girunyan - cello
Tom Meyer - lyd