Ensemble Noor & Cecilie Løken

Ensemble Noor på en spennende turné sammen med den anerkjente norske fløytisten Cecilie Løken!

Vi gleder oss til å presentere dette forrykende programmet i Hammerfest, Kirkenes, Kautokeino og Alta! Sistnevnte konsert inngår forøvrig som en del av vår lunsjkonsertserie på Alta Museum. I tillegg skal elever fra kulturskolene i Alta, Hammerfest og Kirkenes spille sammen med Løken under konsertene på AKS, Terminal B og Alta Museum. De møter Cecilie før konserten til en liten workshop, og sammen framfører de det de har forberedt i felleskap.

Cecilie Løken Hesselberg studerte ved Norges Musikkhøgskole og The Royal Academy of Music i London, og hun har vært solist med bl.a. Rotterdam Philharmonic Orchestra, Mahler Chamber Orchestra, Kungliga Stockholm Filharmoniske Orkester, Sveriges Radios Symfoniorkester, KORK, Zurich Opera og Det Norske Kammerorkester. I 2016 ble hun nominert til Spellemannspris i kategorien Årets Klassiske. I 2015 grunnla hun organisasjonen Röda Hjärtat og har gjort utallige reiser til Hellas for å jobbe frivillig for mennesker på flukt fra krig, og i 2016 mottok hun Aurora Music Award for sitt arbeid for flyktninger. Cecilie har også skrevet og regissert mange forestilinger for barn, og har blitt engasjert over hele verden som foredragsholder og inspirator. 

Ensemble Noor er Scene Finnmarks klassiske kammermusikkgruppe med base i Alta, som består av Ingrid Marie Willassen (fiolin), Agnieszka Orlowska (bratsj), Nikolay Girunyan (cello) og Nils Anders Mortensen (piano). På denne produksjonen erstattes sistnevnte med pianisten Else Bø. Hun har sin utdanning fra NTNU, Musikkonservatoriet, Royal College of Music i London og Concervatoire de Musique de Genève. Hun har også pedagogisk utdanning fra Norges Musikkhøgskole. Hun er aktiv både som kammermusiker og som solopianist og har jobbet med flere kor, sangere og instrumentalister og har spilt ved en rekke festivaler. Siden høsten 2002 har Bø vært engasjert som akkompagnatør og lærer ved NTNU, Musikkonservatoriet.