Lunsjkonserter på Alta Museum

kl. 13:00
ALTA
Alta Museum
Salg i døra
Lørdag 17. april: Kuhlau Pianokvartett - AVLYST

Jens Lühr og strykerne fra vårt Ensemble Noor hedrer komponisten Friedrich Kuhlau! Den prisvinnende pianisten Lühr er født i samme by som Kuhlau – Uelzen i Tyskland – og har et sterkt forhold til komponisten som levde mellom 1786-1832. På denne konserten vil publikum få høre litt om Kuhlaus liv og virke og ikke minst få høre musikken som har preget Jens Lühr i hans liv som pianist. Lühr er for tiden bosatt i Lakselv og Tromsø og jobber som konsertpianist og lærer, og han har gjort en rekke konserter ute i Europa og har medvirket på flere utgivelser.

Jens Lühr – piano 
Ingrid Marie Willassen – fiolin
Ragnar Hovd – bratsj 
Nikolay Girunyan – cello 


Lørdag 29. mai: Vårsonate 

Når de lyse dagene er kommet og landskapet grønnes, hva passer vel bedre enn en vårsonate? Erika Toth og Nils Anders Mortensen blir aldri lei av Beethoven og forlenger like godt jubileumsfeiringen med noen måneder. Beethoven var 30 år da han skrev fiolinsonaten nr. 5 op. 24 med kallenavn «Vårsonate». Verkets glade stemning og poetiske preg har gjort det til en konsertfavoritt. Formatet er intimt og tett, og Erika og Nils er begge mestere på sine instrumenter; kollegene fra Harstad og Alta synes de spiller altfor lite sammen og gleder seg til å få utfolde seg gjennom et lyrisk og lystbetont samspill!

Erika Toth – fiolin
Nils Anders Mortensen – piano


-----------------------

Smitteverntiltak ifbm korona

Våre lokale arrangører iverksetter smitteverntiltak og følger anbefalinger fra myndighetene for å minimere risiko for smitte. Her er noen av de viktigste punktene:

- syke personer skal holde seg hjemme
- minst 1 meters avstand mellom personer som ikke er i samme husstand
- vask hender hyppig og grundig
- håndhilsning, klemming og unødvendig fysisk kontakt unngås

I tilfelle det skulle bli behov for å kontakte publikum i forbindelse med smittesporing og informasjon rundt eventuell smitte i etterkant av arrangementet, vil lokal arrangør sørge for å holde oversikt over publikum og nødvendig kontaktinformasjon.