Lunsjkonserter på Alta Museum

kl. 13:00
ALTA
Alta Museum
Salg i døra
Vi ønsker velkommen til en ny sesong med tre spennende og varierte lørdagskonserter på Alta Museum!

Lørdag 27. mars: Grieg på kammerset - AVLYST

I vårsesongens første del av denne serien presenterer vi konserten som dessverre ble avlyst i fjor høst. Signe fra Alta og Stine fra Bardu møttes da de begge studerte på Musikkonservatoriet. Siden den gang har det blitt et blomstrende samspill mellom dem som de ønsker å vise på denne lunsjkonserten med Grieg for fiolin og klaver! Edvard Griegs folkekjære melodier bringer fjell og fjord inn i enhver stue under hvilken som helst omstendighet, og de fleste av oss kjenner hans skildringer av naturens fenomener og den norske stoltheten. I tillegg til en rekke klassikere vil Signe og Stine presentere en av Griegs egne favoritter, Arietta. Velkommen til Grieg på kammerset!

Signe Johansen - fiolin
Stine Maren Steien - klaver


Lørdag 17. april: Kuhlau Pianokvartett - AVLYST

Jens Lühr og strykerne fra vårt Ensemble Noor hedrer komponisten Friedrich Kuhlau! Den prisvinnende pianisten Lühr er født i samme by som Kuhlau – Uelzen i Tyskland – og har et sterkt forhold til komponisten som levde mellom 1786-1832. På denne konserten vil publikum få høre litt om Kuhlaus liv og virke og ikke minst få høre musikken som har preget Jens Lühr i hans liv som pianist. Lühr er for tiden bosatt i Lakselv og Tromsø og jobber som konsertpianist og lærer, og han har gjort en rekke konserter ute i Europa og har medvirket på flere utgivelser.

Jens Lühr – piano 
Ingrid Marie Willassen – fiolin
Ragnar Hovd – bratsj 
Nikolay Girunyan – cello 


Lørdag 29. mai: Vårsonate

Når de lyse dagene er kommet og landskapet grønnes, hva passer vel bedre enn en vårsonate? Erika Toth og Nils Anders Mortensen blir aldri lei av Beethoven og forlenger like godt jubileumsfeiringen med noen måneder. Beethoven var 30 år da han skrev fiolinsonaten nr. 5 op. 24 med kallenavn «Vårsonate». Verkets glade stemning og poetiske preg har gjort det til en konsertfavoritt. Formatet er intimt og tett, og Erika og Nils er begge mestere på sine instrumenter; kollegene fra Harstad og Alta synes de spiller altfor lite sammen og gleder seg til å få utfolde seg gjennom et lyrisk og lystbetont samspill!

Erika Toth – fiolin
Nils Anders Mortensen – piano


-----------------------

Smitteverntiltak ifbm korona

Våre lokale arrangører iverksetter smitteverntiltak og følger anbefalinger fra myndighetene for å minimere risiko for smitte. Her er noen av de viktigste punktene:

- syke personer skal holde seg hjemme
- minst 1 meters avstand mellom personer som ikke er i samme husstand
- vask hender hyppig og grundig
- håndhilsning, klemming og unødvendig fysisk kontakt unngås

I tilfelle det skulle bli behov for å kontakte publikum i forbindelse med smittesporing og informasjon rundt eventuell smitte i etterkant av arrangementet, vil lokal arrangør sørge for å holde oversikt over publikum og nødvendig kontaktinformasjon.