Gled deg til våren

Våren er Scene Finnmarks lengste konsertsesong og den byr derfor på ekstra mange opplevelser disse månedene før sommerferien legger beslag på de fleste av oss. Vi gleder oss til å starte en ny sesong i et nytt år, og her er bare noe av det du kan vente deg fra oss våren 2020!

8.-11. januar presenterer vi i samarbeid med Den Norske Opera igjen våre tradisjonsrike NYTTÅRSKONSERTER! Denne gangen har vi med oss den fantastiske Lilly Jørstad i front, og som vanlig har vi vårt strålende orkester bestående av musikere fra Scene Finnmark! 

Vår eminente klassiske kvartett med base i Alta - Ensemble Noor - teamer opp med kolle­ger fra St. Petersburg Filharmoniske Orkester i en helt ny klassisk produksjon, VEIEN TIL ST. PETERSBURG, som kommer på veien 23.-26. januar!

I 20 år har hun stått i front på TV-skjermen med husbandet til det populære NRK­-programmet Beat for beat, men nå kommer saksofonisten, fløytisten og komponisten FRØYDIS GRORUD på turné med Scene Finnmarks musikere 4.-8. mars!

Lena Jinnegren og Pål­ Are Bakksjø har nokså ulik bakgrunn, men i låtene de skriver har de begge et gjenkjennelig skråblikk på livet. I produksjonen OM & MEN får vi også et innblikk i hva som inspirerer til nye låter, og hvorfor noen sanger blir til – og andre ikke. Visene krydres med nye slåtter fra Ragnhild Furebotten, og alt framføres av et knippe strålende musikere 10.-15. mars!

Den praktfulle klangen og trøkket til jazzmusikeren DANIEL HERSKEDAL har etablert Molde­mannen som en ledende instrumentalist internasjonalt. Tubaisten med en ekstraordinær evne til å presse instrumentets grenser til det ytterste skal for første gang på turné med Scene Finnmarks strykere fra Ensemble Noor, og dette foregår 25.-28. mars (Finnmark) og 28. april-2. mai (Troms og Nordland)!

OLE OLSEN - ET PORTRETT er et spennende konsertprogram med fortellinger om komponisten Ole Olsen fra Hammerfest - en av den norske gullalderens mest profilerte og pro­duktive komponister. På scenen finner vi den kjente norske pianisten Wolfgang Plagge og pianist Andreas Gundersen fra Tana 1.-4. april!

Den enestående SIGVART DAGSLAND kommer tilbake! Publikum kan se frem til et program bestående av både nye og gamle låter fra Sigvarts karriere, og med seg på scenen har han et knippe glimrende musikere - sin faste pianist Torjus Vierli og strykerne fra Scene Finnmarks Ensemble Noor. De besøker Finnmark, Troms og Nordland 12.-24. mai!