Oktett

Scene Finnmarks Ensemble Noor møter sine kolleger i MiNensemblet til en heftig konsertopplevelse med to fantastiske strykeoktetter av Felix B. Mendelsohnn og Johan Svendsen!

Program:
Felix Mendelssohn - Oktett Eb-dur, op. 20
Johan Svendsen - Oktett for strykere, op. 3

Medvirkende:
Tor Johan Bøen - fiolin
Ingrid Marie Willassen - fiolin
Kjell Tomter - fiolin
Øivind Nussle - fiolin
Agnieszka Orlowska - bratsj
Lazar Miletic - bratsj 
Hans-Urban Andersson - cello
Nikolay Girunyan - cello

MiNensemblet tilhører Musikk i Nordland/Nordland fylkeskommune og er en av de fremste kammermusikkgruppene her til lands. De er også en del av Landsdelsmusikerordninga i Nord-Norge, på lik linje med Scene Finnmarks Ensemble Noor. Siden oppstarten i 1992 har MiNensemblet sørget for at musikkopplevelser av svært høy kvalitet har nådd ut til alle kriker og kroker i Norges mest langstrakte fylke. 

Ensemble Noor er Scene Finnmarks profesjonelle klassiske kammermusikkensemble som opptrer i en rekke forskjellige sammenhenger, både som et samlet ensemble eller som solister. Ensemblet har et bredt klassisk repertoar, men samarbeider med artister i alle sjangere. Ensemble Noor er svært aktive i hele Finnmark, på Nordkalotten og i Russland, og har et nært samarbeid med musikkinstitusjoner i Murmansk og St. Petersburg. I 2008 ga de ut albumet «Piano Quartets».