Scene Finnmark på Varangerfestivalen

På årets Varangerfestival er vi på plass i Vadsø med mange av våre musikere i flere spennende produksjoner, og her får du oversikten!

V. Sessions: Sólstafir, Ensemble Noor og festivalkoret - 7. august kl. 21:30, Vadsø kultursal

Det internasjonalt anerkjente islandske bandet Sólstafir skal lage en konsert sammen med Scene Finnmarks Ensemble Noor og festivalkoret. Sólstafir turnerer verden rundt til fantastiske anmeldelser, og konserten på Varangerfestivalen vil bli en helt unik forestilling, hvor Nils Anders Mortensen fra Ensemble Noor skal skrive nye arrangement for stryk og kor!

Ingrid Marie Willassen - 9. august kl. 17:00, Vadsø kirke

Fiolinisten Ingrid Marie Willassen, som til daglig er en del av vårt Ensemble Noor, feirer over 25 år som musiker i Scene Finnmark, og på turnépremieren av denne produksjonen - som altså finner sted på Varangerfestivalen - vil hun by på mange godbiter fra en innholdsrik karriere! Med seg på turnéen har hun den anerkjente pianisten Ingrid Klokkersund Byrt. Se hele turnéruta og les mer om produksjonen her

V. Sessions: Hommage til Allan Edwall - 10. august kl. 23:00, Loungen

Den svenske visesangeren Allan Edwall er mest kjent for det norske publikummet som far til Emil i Lønneberget eller Skalleper i Ronja Røverdatter, men få vet han var en visekunstner på nivå med storheter som Cornelis Vreeswijk og Fred Åkerström. Sammen med musikerne Herborg Rundberg (tangenter og trekkspill) og Morten Jørgensen (kontrabass) - og Scene Finnmarks Tobias Solheim-Nilsen (slagverk) og Ingrid Marie Willassen (fiolin) - tar skuespiller Audun Hegna (vokal) oss med inn i Allans univers!


OBS: Asbjørn Ruud dirigerer og Marianne Halmrast spiller bass når "Soul og Sjømat: Vadsø Storband og Trine Rein" går av stabelen i Vadsøhallen 10. august kl. 18:00!


Billetter er i salg hos varangerfestivalen.no