Barents Bird 2019

Scene Finnmark samarbeider hvert år med den store kulturfestivalen Barents Bird i Murmansk. Her får vi muligheten til å styrke vårt samarbeid med kulturmiljøene i Murmansk ytterligere, samt til å profilere norsk musikk- og kulturliv.

Norske, svenske og finske partnere, og kulturinstitusjoner i Murmansk, samarbeider om Barents Bird, som har som mål å fremme kulturutveksling og samarbeid i Barentsregionen. Her går vi sammen om en rekke prosjekter innen musikk, kunst, akademia og litteratur.

Scene Finnmarks konsertbidrag under årets festival er:

23. april: Kamerata Barents

Festivalorkester med musikere fra Filharmonien i Murmansk, Murmansk College of Arts, Scene Finnmark og musikkskoler i Murmansk-området. Programmet for konserten er et repertoar med samtidsmusikk av norske, finske og russiske komponister. Utøvere fra fra Scene Finnmark er Ingrid Marie Willassen (fiolin) og Nikolay Girunyan (cello).

23-24. april: Musikkverksted

Tre profesjonelle musikere, to norske og en russisk, gjennomfører et musikkverksted med studenter ved Murmansk College of Arts. Verkstedet skal kulminere i en konsert der alle fremfører det innøvde programmet sammen med finske og svenske artister. Utøvere fra Scene Finnmark er Asbjørn Ruud (gitar) og Tobias Solheim-Nilsen (trommer).

25.-26. april: Kammerromanse

Dette norsk-russiske prosjektet presenteres både i Murmansk og i Olenegorsk. Formålet med prosjektet er å viderutvikle det gode samarbeidet mellom Scene Finnmark og Filharmonien i Murmansk. Som tittelen tilsier er dette et kammermusikkprosjekt med klassisk musikk som repertoar. Anna Rostrup fra Scene Finnmark er med på klarinett, og øvrige utøvere er Petr Makarov (piano), Evgeny Popov (fiolin) og Ekaterina Okhraminskaya (cello).

27. april: Øyvind Elgenes med musikere fra Scene Finnmark og Filharmonien i Murmansk

Turnépremieren på denne produksjonen finner altså sted i Murmansk, før vi tar turen til fire steder i Finnmark 1.-4. mai! På premiéren er vi også så heldige at vi har fått med oss tre strykere fra Filharmonien i Murmansk, så bak "Elg" har vi intet mindre enn ni musikere i orkesteret! Vi gleder oss enormt mye til å presentere denne evigaktuelle 60-åringen og hans låter med nyskrevne strykerarrangementer! 

27. april: DJ-kveld med Boska og Mujuice m.fl.

Denne kvelden byr på hele seks DJ's/produsenter, med norske Boska og russiske Mujuice øverst på plakaten! Fire Murmansk-DJ's skal også gjøre et sett, og i tillegg er VJ'en Aleksandr Perkov fra Arkhangelsk hentet inn for å kjøre videoproduksjon for alle DJ'ene!

Boska (Jon-Eirik Boska) har en forkjærlighet for rytmiske og basstunge arrangementer, inspirert av dubstep, UK funky og garage, og han presenterer en blanding av klubbmusikk som er vanskelig å kategorisere, men desto mer interessant å oppleve. Mujuice er en russisk artist som befinner seg i dance/elektronika-sjangeren. Han jobber som DJ og produsent, samt at han jobber innen performance-feltet.