Duvvene

OBS: Vi beklager å måtte meddele at konserten i Karasjok avlyses med bakgrunn i Karasjok kommunes oppdaterte koronarestriksjoner. Vennligst ta kontakt med lokal arrangør (SDG / Samisk senter for samtidskunst) med eventuelle spørsmål.

Dette prosjektet, signert poet Rawdna Carita Eira og komponist Håvard Lund, er en sangsyklus på 10 sanger på sørsamisk, lulesamisk og nordsamisk, som tar oss med til et knippe av øyene i Nordland. Den en gang så sterke og verdifulle sjøsamiske kulturen er nå nesten usynlig her. Det samme er øyboernes historie i nord. Nå inviterer vi publikum med på en musikalsk reise ved kanten av storhavet - gjennom brottsjøer og over speilblanke sund - en hyllest til alle dem som gikk der før oss, og til de som kommer etter oss.
  
Medvirkende:

Ingá-Máret Gaup-Juuso - vokal
Niko Valkeapää - vokal
Håvard Lund - bassklarinett 
Edvard Sundquist - gitar 
Mathias Steffensen - bass 
Ingar Zach - perkusjon

Foto: Martin Losvik


Smitteverntiltak ifbm korona


Våre lokale arrangører iverksetter smitteverntiltak og følger anbefalinger fra myndighetene for å minimere risiko for smitte. Her er noen av de viktigste punktene:

- syke personer skal holde seg hjemme
- minst 1 meters avstand mellom personer som ikke er i samme husstand
- vask hender hyppig og grundig
- håndhilsning, klemming og unødvendig fysisk kontakt unngås

I tilfelle det skulle bli behov for å kontakte publikum i forbindelse med smittesporing og informasjon rundt eventuell smitte i etterkant av arrangementet, vil lokal arrangør sørge for å holde oversikt over publikum og nødvendig kontaktinformasjon.