Lyd i Mørketid 2018

Det er med stor glede vi kan ønske Sigvart Dagsland velkommen tilbake til Finnmark og til vår årlige mørketidskonsert Lyd i Mørketid / Skábmajienat - denne gangen i et nedstrippet intimformat som setter et ekstra fokus på mannen med den fortryllende sangstemmen!

Sigvart Dagsland har reist rundt i fylket med Scene Finnmark to ganger tidligere, først med Lyd i Mørketid i 2015, og deretter med et utvidet konsept med kor og orkester våren 2017. Vårt motto er "Store opplevelser på små steder", så i år har vi bestemt oss for å ta Lyd i Mørketid med oss kun til små steder - deriblant flere steder som ikke har fått besøk av denne konsertproduksjonen tidligere. Denne gangen stripper vi ned produksjonen slik at mannen med den magiske stemmen og hans vakre sanger får fullt fokus, kun backet opp av hans faste pianist og strykerne fra vårt eget Ensemble Noor.

Med over 20 soloalbum og nesten en halv million solgte plater er det mye å ta av fra Dagslands katalog, og vi får selvsagt servert en rekke kjente og kjære sanger, med tekster til refleksjon og ettertanke. Hjemmefra, Sangen om gleden, Festung Europa, De umulige og Alt eg såg vil helt sikkert stå på menyen i denne intime og klassiske settingen som kommer til å varme oss langt inn i den kalde mørketiden.

Medvirkende:

Sigvart Dagsland - vokal
Torjus Vierli - piano 
Ingrid M. Willassen - fiolin
Agnieszka Orlowska - bratsj
Nikolay Girunyan - cello
Helge Leirvik - lyd og lys

Før konserten kan du varme opp med denne spillelista, der vi har samlet noen av Dagslands fineste låter: