Kulturrabulisten fra nord

Foto: nrk.no

I 2016 utkom boka Trygve Hoff – kulturrabulisten fra nord – for full musikk, der Hoffs liv og virke skildres. En nær venn av Hoff, Scene Finnmarks Asbjørn Ruud, var en av bidragsyterne til boka og til lanseringen på hans hjemsted Rognan. De øvrige medvirkende på boklanseringen var blant andre hovedforfatteren av boka, Hoffs mangeårige kone Kari, og hans datter Sibeth, og programmet var en kombinasjon av opplesning fra boka, anekdoter fra et samliv, samt viser signert Hoff. 

Dette programmet har nå blitt bearbeidet for turné, og Scene Finnmark og Finnmark fylkesbibliotek har den store gleden av å presentere denne produksjonen på en rekke biblioteker i Finnmark!

Trygve Hoff bodde 10 år i Berlevåg, noe som resulterte i at han fikk sterke bånd til stedet og fylket forøvrig, og mange av tekstene hans er direkte inspirert av årene i Finnmark. Han ville fylt 80 år i år - med andre ord en ekstra god grunn til å hylle ham og hans kunst, og presentere den for et publikum som med stor sannsynlighet vil nikke gjenkjennende til både tekster, musikk og tematikk.

Trygves datter Sibeth Hoff er selv en etablert artist og låtskriver med flere album bak seg, og vi er så heldige at hun også vil fremføre noe av sitt egenkomponerte låtmateriale denne kvelden!

Medvirkende: Kari Hoff, Sibeth Hoff og Asbjørn Ruud

Trygve Henrik Hoff (1938-1987) var en norsk vokalist, komponist, tekstforfatter og visekunstner. Samarbeidet mellom profesjonelle og amatører i det lokale kulturlivet var hans hjertesak, og hans viser lever videre i beste velgående; f.eks. "Jentan på filéen", "Vise tel ho Gudrun", og ikke minst den vakre og allemannseide "Nordnorsk julesalme". Hans tekster er også udødeliggjort gjennom bl.a. «Har en drøm» og «Ei hand å holde i» med Jørn Hoel, og «Tenn et lys», «I ditt smil» og «Dagen gryr» med Sissel Kyrkjebø. Hoffs samleplate "Snart gryr en dag" ble i 2004 av avisa Nordlys og NRK kåret til tidenes nordnorske samlealbum. Les mer om Trygve Hoff i Norsk Biografisk Leksikon her