Klassisk Borealis

Ishavskraft og Scene Finnmark arrangerer for sjette gang veldedighetskonserten Klassisk Borealis i Nordlyskatedralen, og også i år blir dette en klassisk konsert som publikum kan se frem til! 

I år går inntektene fra konserten til Alta Røde Kors, og konsertprofilene er den norske fløytelegenden Steinar Ofsdal og musikalartisten og altaværingen Kati Heimen, sammen med vårt eget Ensemble Noor! Vi ønsker som vanlig at konserten også skal være en brobygger mellom etablerte musikere og talentfulle, unge finnmarkinger, så i år har vi fått med oss trompettalentet Johan Daniel Hætta Turi fra Masi!

Steinar Ofsdal har siden 1967 opptrådt som musiker på utallige scener i Norge og i store deler av verden, og han har skrevet en lang rekke komposisjoner til teater, film, TV og radio. Han har vunnet flere Spellemannpriser og stilmessig har han vært innom mange sjangere, farget av hans nysgjerrighet og kjennskap til musikk fra de forskjelligste tider og geografiske steder. 

Kati Heimen er utdannet musikalartist fra Bårdarakademiet i Oslo. Hun har hatt hovedrollen i The Drowsy Chaperone på Centraltheatret og har jobbet som artist for Wallmanns Salonger i Oslo.