Jan Eggum & Tonje Unstad

OBS! Alta og Kjøllefjord: Kjøp billetter inntil 24 timer før konsertstart for kr. 350,-. Billettpris i døra på konsertdagen er kr. 450,-.

Veteranen Eggum, kanskje den fremste eksponenten for norsk visesang gjennom fire tiår, møter den prisvinnende Unstad og hennes flotte viser med en sterk identitet og tilhørighet til Nord-Norge. På tross av at disse to har flere samarbeid bak seg vil dette bli en helt fersk produksjon med splitter nye musikalske arrangementer! 

Som en av de viktigste og mest markante skikkelsene innen norsk visekunst siden midten av 1970-tallet er Jan Eggum kjent for å være en munter melankoliker. Han karakteriserer seg selv som en artist som synger enkelt om vanskelige ting, hovedsaklig om spenningen mellom personer. Musikalsk har han sitt utgangspunkt i visetradisjonen, men med klare referanser til jazz og rock. Jan Eggum har mottatt flere Spellemannpriser, både som soloartist og som medlem av Gitarkameratene.

Tonje Unstad har vunnet to Spellemannpriser og har viet seg til det klassiske viseformatet ut ifra en erkjennelse av at det er fra denne plattformen hun best deler sine tanker og følelser omkring den skjøre og forunderlige eksistensen vi alle tar del i. Hennes fjerde og så langt siste utgivelse, «Svermere» (2016), er en samling viser som formidler et større alvor, og som også eksponerer en ny og kanskje uventet sårbarhet.

Gå ikke glipp av en meget sjelden sjanse til å oppleve to av landets fremste kunstnere sammen på scenen, i samspill med musikere fra Scene Finnmark, i en nydelig produksjon!

Du trenger selvsagt å varme litt opp før konserten, så sjekk ut denne Spotify-lista med noen av Jan og Tonjes fineste låter, som vi har satt sammen til deg: