Finnmarksløpets LiveScene 2018

Europas lengste og tøffeste hundeløp har selvsagt den tøffeste utendørsturnéen med flotte artister på scenen i snøfokk og bitende kulde! Finnmarksløpet og Scene Finnmark inviterer igjen til folkefest med gratiskonserter og aktiviteter ved de forskjellige sjekkpunktene!

I år er det ISÁK som er vårt hovedband på den omreisende livescenen, og vi har som vanlig også med oss lokale talenter. I år er i tillegg Kautokeino nytt sjekkpunkt, og dermed også ny arena for Finnmarksløpets LiveScene!

ISÁK byr på en fusjon av joik, urbane synther, og et tekstunivers som lekent kombinerer engelsk og samisk. Dette er et av de heteste samiske bandene for tiden, som det siste året har gitt ut tre singler, spilt på mange festivaler og har allerede blitt plukket opp av Trondheim Calling og flere andre festivaler i hele landet neste sommer. I tillegg ble de nylig kåret til "Årets nykommer" under Sámi Music Awards, en pris som ble delt ut i samarbeid med Scene Finnmark, og 25. februar kunne du se og høre dem direkte fra Oslo Konserthus på Spellemannprisen, der de gjorde en hyllest til hedersprismottaker Mari Boine. Sámi Grand Prix 2016-vinner Ella Marie Hætta Isaksen står i front, og sammen med produsent Daniel Eriksen og trommeslager Aleksander Kostopoulos utgjør de ISÁK!

Velkommen - vi sees der ute!