Nyttårskonsert 2018

OBS: konserten i Vadsø er utsolgt!

Dørene åpner kl. 18:30.

Denne gangen har vi med oss den begavede barytonen Johannes Weisser, som siden sin debut på Den Norske Opera og på Komische Oper Berlin i 2004 har vært engasjert på operascener i hele Europa. Han er også en meget etterspurt konsertsanger og opptrer i mange av Europas største konserthus og samarbeider med flere av verdens ledende dirigenter og pianister. Vi får her høre ham i berømte arier og sanger fra bl.a. Don Giovanni, King Arthur og Les Misérables.

Scene Finnmarks egen pianist Nils Anders Mortensen, er nyttårskonsertens andre solist, med et av George Gershwins mest kjente verker; Rhapsody in Blue. Dette verket fra 1924 ble skrevet i løpet av fem uker - opprinnelig for piano og jazzorkester. Urpremieren ble holdt i New York 12. februar 1927, og verket ble en enorm suksess. Innspillingen fra 1927 solgte over en million eksemplarer.

Sammen med vårt orkester med musikere fra Scene Finnmark, fra kulturskolene i Alta, Hammerfest og Vadsø og med konsertmester Alex Robson i spissen, ønsker vi å feire det nye året med å gi publikum i Finnmark en konsertopplevelse med fantastiske utøvere og elegant nyttårsmusikk!