Varanger Sessions: Imella multer og mygg

Få artister er så folkekjære i Finnmark som Ivar Thomassen. Han var også en høyt verdsatt ansatt hos oss som distriktsmusiker i Musikktjenesten i Finnmark / Musikk i Finnmark fra 1989 til 1997, og i senere år har vi hatt gleden av å jobbe med ham ved mange anledninger - gjennom både turnéer og plateinnspillinger. 

Da Ivar jobbet som musiker i Vadsø begynte han for alvor å komponere og framføre viser. Tema i disse visene har blant annet vært fylkets og regionens natur, kultur og historie, og sanger som «Imella multebær og mygg» og «Det artige landet» framføres hyppig av lokale kor og er godt kjent blant finnmarkinger.

Ivar gikk dessverre bort i fjor, og da bestemte Varangerfestivalen seg for å lage en konserthyllest til en av vårt fylkes fremste visesangere. Konserten er produsert av Scene Finnmark og inkluderer flere av våre musikere. Alle på scenen har i årenes løp jobbet mye med Ivar, blant annet i forbindelse med hans siste utgivelse "Særlig når timan e blå" (2011). Vi er også glade for å ha fått med oss Ivars sønn, Sigbjørn, som er en meget habil gitarist.

Medvirkende:

Marit Karlsen – vokal
Asbjørn Ruud – gitar og vokal
Sigbjørn Thomassen – gitar 
Erik Halvorsen – flygel
Marianne Halmrast – bass og vokal
Ingrid Marie Willassen – fiolin
Agnieszka Orlowska – bratsj
Nikolay Girunyan – cello