Digitalt arrangørseminar: Smittevern og andre spørsmål

Målgruppe: arrangører, festivaler, alle som har hus for offentlige arrangement

Utbruddet av Covid-19 har gått hardt ut over kulturfeltet, og selv med sakte åpning av samfunnet vil feltet preges av utfordringer og store begrensninger enda en god stund fremover.

Rytmisk kompetansenettverk i Nord (RYK) og Troms og Finnmark Fylkeskommune i samarbeid med Norske Konsertarrangører (NKA) inviterer til digitalt arrangørseminar hvor vi tar opp sentrale temaer i en usikker tid. Forhåpentlig kan vi gi noen gode svar, tips og råd om hvordan man kan komme seg i gang igjen – i takt og tråd med myndighetenes anbefalinger og generelle smittevernregler.

TID: mandag 15. juni 2020 kl. 13:00-15:30

HVOR: på den digitale plattformen Zoom

Påmelding (påkrevd); innen fredag 12. juni GJØRES HER

 
Program – start kl 1300

Del 1: SMITTEVERN I PRAKSIS

Festivaler og arrangører er av de som har fått kjenne på de største konsekvensene av Covid-19-utbruddet gjennom akutt nedstengning.  Det er ingen enkel manøver å møte den sakte åpningen som er i gang. Fra 7. mai åpnet myndighetene for å kunne ha arrangementer på offentlig sted for inntil 50 personer. Økt antall ut over sommeren vurderes fortløpende.

Hvordan møte alle kravene til smittevernet som følger med denne åpninga?

Vi har invitert med oss Norske konsertarrangører (NKA) / arrangøransvarlig Anders Tangen for å snakke om deres smittevernveileder som de lanserte 28. april, og den lokale arrangøren Bastard Bar/ Isak Harbitz. De gir dere de beste tipsene om hvordan man – i praksis – igjen kan åpne dørene med trygt og godt smittevern – for artister, ansatte og publikum.

Del 2: KONTRAKTER – ELLER HVORDAN KOMME SEG I GANG IGJEN UNDER KORONASITUASJONEN

Det er mye usikkerhet i kulturfeltet om dagen, og ustabilitet blir en del av hverdagen i lang tid fremover.

For arrangører som har måttet avlyse i koronaens første fase med full nedstengning har begrepet force majeure vært en viktig faktor. Den er ikke en del av fremtidige avtaler, så hvordan forholde seg til nye avtaler, kan man sikre seg dersom det kommer nye smittetopper? Og med en økonomi som nesten er ikke-eksisterende med begrensningene som ligger på antall publikum –  hva skal til nå for rett og slett komme seg i gang igjen med alle begrensningene?

Norske konsertarrangører deler sine beste tips, og vi er åpen for en mer dialog-basert økt.

NB! Send gjerne spørsmål inn på forhånd. Da kan vi lettere å gi gode svar og tips, siden virkeligheten ofte ser ulik ut for de ulike arrangørene. Bruk påmeldingsskjemaet til å legge inn spørsmålet ditt (eget felt til dette i skjemaet).

Samlingen foregår på Zoom. Lenke deles på forhånd med påmeldte deltakere.
 
Mer info:
RYK v/ Ingvild Pettersen Högberg: ingvild@nordnorskjazzsenter.no
Troms og Finnmark Fylkeskommune v/ Anne Mette Sætra: anne.mette.satra@tffk.no

Lenke til arrangementet på RYKs Facebookside
Lenke til arrangementet på Rom for kulturs ressurssider

Foto: J. Kelly Brito, Unsplash