Lunsjkonserter på Alta Museum

Familiebillett (2 voksne + 2 barn): kr. 200,-

Velkommen til en ny sesong av vår populære lunsjkonsertserie! I løpet av tre lørdager denne våren kan dere oppleve tre spennende konserter på Alta Museum:

Lørdag 22. februar: Schuberts Vinterreisen

Vi åpner vårsesongen med Franz Schuberts Vinterreisen (Winterreise). Her tar tenor Tvinnereim og pianist Båtstrand dere med på en reise gjennom en sangsyklus på 24 sanger. På norsk - en poetisk gjendiktning av André Bjerke. Winterreise ble komponert høsten 1827 av Schubert, ett år før hans død, og hans siste år var preget av mye sykdom og motløshet, og dette verket gjenspeiler denne prosessen. Tekstene er skrevet av den tyske lyrikeren Wilhelm Müller. Winterreise gir med sine velkomponerte sanger en unik mulighet til å reflektere over livets opprinnelse, slutt, og ikke minst mening. 

Erlend Tvinnereim - tenor
Bendik Båtstrand - piano

Lørdag 4. april: Ole Olsen – Et portrett

Et spennende konsertprogram med fortellinger om komponisten Ole Olsen (1850-1927) fra Hammerfest - en av den norske gullalderens mest profilerte og produktive komponister. Hans tilknytning til vår nordligste landsdel og hans entusiasme gjorde ham til en av de mest kjente og populære personligheter i datidens kultur og musikkliv. På scenen finner vi den kjente norske pianisten Wolfgang Plagge, og pianist Andreas Gundersen fra Tana. Plagge er for tiden ansatt som professor ved Norges musikkhøgskole, mens Gundersen har startet en bachelor i komponering ved samme skole.

Wolfgang Plagge - piano
Andreas Gundersen - piano

Lørdag 9. mai: Meridiem Kvartetten

De fire musikerne møttes på Musikkonservatoriet i Tromsø, hvor de alle har gjennomført eller er i ferd med å gjennomføre sine bachelor og masterstudier på sine respektive instrumenter. Utøverne har spilt store og små konserter sammen og hver for seg, på festivaler og konsertscener i inn- og utland med artister som Arve Tellefsen, Henning Kraggerud, Tine Thing Helseth, Violet Road, Aleksander Rybak og Kygo for å nevne noen. På denne lunsjkonserten skal de presentere musikk som strekker seg fra nordisk folkemusikk til verker av Puccini, Mozart og andre kjente stykker. 

Johannes Garam Liebig - fiolin
Signe Johansen - fiolin 
Emma Lehtonen Mørkved - bratsj
Hallvard Braaten Steinhovden - cello