Scene Finnmark-profilen: Ingrid Marie WillassenScene Finnmarks ansatte musikere holder et skyhøyt nivå og spiller jevnt og trutt hele året i vårt flotte fylke, men får sjeldent eller aldri stå i fokus selv. Derfor startet vi konsertserien "Scene Finnmark-profilen", der vi endelig får sjansen til å sette hver enkelt av våre musikere øverst på plakaten, og der de selv velger ut musikken som står dem nærmest!

Vår profil denne gangen er fiolinisten Ingrid Marie Willassen, som til daglig er en del av vårt altabaserte Ensemble Noor. Ingrid Marie feirer over 25 år som musiker i Scene Finnmark, og på denne turnéen vil hun by på mange godbiter fra en innholdsrik karriere; det blir musikk av Prokofieff, Bartok, tango, slåttespel og ikke minst en urfremføring! Vi lover en nær, varm og hyggelig stund med en av Scene Finnmarks aller fremste utøvere!

Ingrid Marie har med seg pianist Ingrid Klokkersund Byrt på denne turnéen. Hun har bred erfaring som solist, kammermusiker og pedagog, og har turnért i store deler av verden. Ingrid Klokkersund Byrt har sin utdanning fra Bergen Musikkonservatorium, og hun var faktisk også distriktsmusiker i Finnmark på 1990-tallet!

Ingrid Marie Willassen er fra Bergen, men har sterke røtter i Nord-Norge. Hun er utdannet i Oslo med Leif Jørgensen og Arve Tellefsen som lærere. Fra 1984 og 1991 studerte hun ved Musikkhøgskolen i Wien, og 1991-92 hadde hun et studieopphold i USA hos Camilla Wicks. Høsten 1992 begynte hun å jobbe som lansdelsmusiker i Ensemble Noor i Alta, og i 1993 ble hun kåret til Årets Debutant under Festspillene i Harstad. På fritiden er Ingrid Marie svært aktiv, og løper blant annet maraton.