Velkommen, 2019!

Våren er Scene Finnmarks lengste konsertsesong og den byr derfor på ekstra mange opplevelser disse månedene før sommerferien legger beslag på de fleste av oss. Vi gleder oss til å starte en ny sesong i et nytt år, og her er bare noe av det du kan vente deg fra oss våren 2019!

Januar:

3. januar får du en helt eksklusiv NYTTÅRSKONSERT med vår eminente pianist, Nils Anders Mortensen, i Kjøllefjord! 

9.-12. januar kommer vi til Vardø, Berlevåg, Tana bru og Vadsø med våre tradisjonsrike NYTTÅRSKONSERTER! Foran vårt orkester med hele 10 musikere og lokale kor står to fantastiske sopraner - Eli Kristin Hanssveen fra Den Norske Opera, og Finnmarks egen Lilly Jørstad!

Februar:

6.-8. februar er vi en stor bidragsyter til SAMI MUSIC WEEK i Alta, blant annet med den store kirkekonserten Sanger om lyset med flere av våre musikere, samt vår egenproduserte Sombio, der Hallgeir Pedersen og musikere fra Scene Finnmark tar oss med på en musikalsk reise i Somby-slektas historie!

16. februar åpner vi vårsesongen av vår LUNSJKONSERTSERIE på Alta museum med klassiske perler fra Ensemble Noor!

20.-23. februar turnérer vi med NYX, et helt nytt jazzprosjekt fra Scene Finnmark der våre tre rytmiske musikere - bassist Marianne Halmrast, gitarist Asbjørn Ruud og trommeslager Tobias Solheim-Nilsen - møter saksofonisten Fred Glesnes!

Mars:

2. mars inviterer vi til andre konsert i vår LUNSJKONSERTSERIE på Alta museum, og serverer dere En Smuk Aftensang med cellist Knut Erik Sundquist og pianist Nils Anders Mortensen!

6.-17. mars er det igjen klart for FINNMARKSLØPETS LIVESCENE, og du finner oss som vanlig ved sjekkpunktene med fete artister på vår store utescene!

20.-22. mars presenterer vi vårt norsk-russiske prosjekt SONGS OF THE HEART i Berlevåg, Tana og Kirkenes, og her er blant andre vår egen Anna Rostrup er en del av ensemblet!

April:

3.-6. april får Honningsvåg, Lakselv, Båtsfjord og Karasjok besøk av SNOW IN JUNE, vokalgruppa med ni av fylkets mest talentfulle unge sangere, håndplukket av mentor Espen Lind! De stiller med et band bestående av musikere fra Scene Finnmarks rytmiske avdeling.

13. april er det klart for sesongens siste konsert i vår LUNSJKONSERTSERIE på Alta museum, og her tar Ensemble Noor med seg gjestene Julie Andreassen (vokal) og Idun Jørgensen (fløyte)!

30. april-4. mai kommer ØYVIND "ELG" ELGENES tilbake! Vi møtte ham sist på vår Lyd i Mørketid-turné i 2017, og denne gangen reiser han med våre musikere til fem konsertsteder i fylket! 

Mai:

6.-12. mai sender vi endelig vår Ivar Thomassen-hyllest, MIDT I VERDEN, ut på veien! En varm og rørende produksjon, med musikere som alle har jobbet med den avdøde visesangeren i årenes løp.