Ny leder i Scene Finnmark

Scene Finnmarks nye leder, Brynjar Rasmussen, startet i jobben 1. november 2018 og vil ha sin hovedbase i Scene Finnmarks administrasjonslokaler ved Finnmark Fylkesbibliotek i Vadsø. Vi ønsker ham velkommen, og takker samtidig fylkesbiblioteksjef Heikki Knutsen for innsatsen som konstituert Scene Finnmark-leder det siste året!

Brynjar Strand Rasmussen (f. 1977) er opprinnelig fra Nordfjordeid i Sogn og Fjordane, og med en far fra Nordvågen på Magerøya har hans hjerte alltid banket litt ekstra for Finnmark. Han har gjennom mange år vært selvstendig næringsdrivende musiker og kulturskaper, og har den siste tiden vært bosatt i Kjøllefjord. De siste syv årene har Brynjar jobbet aktivt med det rytmiske musikkmiljøet i Nord-Norge gjennom sin stilling som musikkprodusent for Nordnorsk jazzsenter og Rytmisk kompetansenettverk. Han har gjennom mange år fulgt kulturlivet i Nord-Norge tett, og har gjennom sin tid som musiker og produsent jobbet aktivt for å skape et levende kulturliv i bygd og by. Han er svært opptatt av gode samarbeid, og han mener at dette er nøkkelen til å lykkes i et miljø der mangfoldet må dyrkes og legges til rette for. Brynjar har alltid trivdes på scenen, men det han synes gir ham aller mest er å være pådriver for gode prosjekter og å legge til rette for at disse kan bli realisert gjennom å motivere gode krefter i alle ledd. 
 
"Vi kan gjerne pakke inn kulturen i fine ord og uttrykk, men det viktigste er at det skapes god og virkningsfull kultur for et bredt publikum, der Scene Finnmark tar sine oppdragsgivere og publikum på alvor", sier Brynjar, som gleder seg til å ta fatt på jobben som leder for Scene Finnmark.