Lyd i Mørketid 2017

Dørene åpner kl. 18:00.

Ved inngangen til mørketiden byr Scene Finnmark hvert år på en magisk konsertopplevelse. Da sender vi en samisk og en norsk artist ut på turné sammen med våre egne musikere. “Lyd i Mørketid” har blitt et kjent og kjært arrangement for finnmarkspublikummet, og turnéen har gått for fulle hus siden 2005. I 2017 kan vi stolt presentere to store og kraftfulle stemmer i front; Øyvind ”Elg” Elgenes og Elle Márjá Eira! Vi har også med oss et strålende orkester, og Jarle G. Storløkken har for anledningen gjort noen nydelige og ferske strykerarrangementer for oss.

Øyvind Elgenes, bedre kjent som "Elg", slo først gjennom som stemmen i bandet Dance With a Stranger, og har etter hvert blitt en folkekjær artist og låtskriver. Han har i over 40 år holdt konserter i inn- og utland, og med 12 album bak seg, samt utallige produksjoner sammen med andre artister, slapp han i februar 2017 sitt femte soloalbum. 

Elle Márjá Eira er en multikunstner fra Kautokeino, som for lengst har hevdet seg som en av Sápmis fremste liveartister. Hun målbinder publikum med sin kraftfulle stemme, og gjennom visuelle og gripende konserter. Hennes musikalske uttrykk er i landskapet mellom joik, elektronika og world music, og hennes debutplate er endelig på vei.

Orkester:

Ingrid Marie Willassen - fiolin
Agnieszka Orlowska - bratsj
Nikolay Girunyan - cello
Morten Pettersen - gitar/elektronikk
Karl Rune Rubach - gitar/elektronikk
Kjetil Nicolaisen - bass
Aleksander Kostopoulos - trommer