Senjakofferten

Scene Finnmark og Kultur i Troms presenterer Senjakofferten med Knut Erik Sundquist (kontrabass) og Nils Anders Mortensen (piano)!

Inspirasjonen til Senjakofferten er Jan Johansson og Georg Riedels legendariske utgivelse Jazz på svenska (1963), der de spilte inn gamle svenske folkemelodier på sin egen måte. Albumcoveret til denne utgivelsen hadde et bilde av en gammel svensk reiseveske. Men hva er så en gammel nordnorsk reiseveske? Jo, en pappeske med hyssing rundt - en såkalt Senjakoffert! Sundquist og Mortensen har her samlet inn og omarrangert nordnorske folkemelodier fra melodisamlingen på Tromsø museum. Dette er ekte nordnorsk musikk med glimt i øyet, virtuost og vakkert!

Sundquist og Mortensens første utgivelse sammen, Reverie, ble i 2011 utropt av Dagsavisen som årets klassiske utgivelse i Norge. I 2015 kom deres andre utgivelse, Tundra, som også høstet strålende kritikker i inn- og utland. Senjakofferten er planlagt å bli deres tredje utgivelse sammen. 

Om musikerne:

Nils Anders Mortensen har av utenlandsk musikkpresse blitt betegnet som "Norges ukjente juvel", han har gjestet en rekke store scener i hele verden og han har vært en viktig bidragsyter på en Grammy-nominert plate! Han er opprinnelig fra Flekkefjord, og er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, Ecole Normale i Paris og Hochschule für Musik und Theater i Hannover. Til daglig er Nils Anders lokalisert i Alta, der han siden 1998 har inngått som en del av Ensemble Noor, Scene Finnmarks profesjonelle klassiske kammermusikkgruppe.

Knut Erik Sundquist er en av de ledende kontrabassister i vår tid. Han studerte i Wien før han tiltrådte stillingen som solobassist i Bergen Filharmoniske Orkester. I 1993 flyttet han hjem til sitt kjære Nord-Norge, hvorfra han administrerer sin virksomhet som solist og kammermusiker. Fra 2009 har han vært ansatt i Kultur i Troms. I 2015/16-sesongen var han "Årets kulturhusartist" ved Svolvær kulturhus.