Ola Bremnes & Ensemble Noor

Foto: Øyvind Arvola

Gikk du glipp av den flotte Ola Bremnes & Ensemble Noor-turnéen i mai? Da får du en ekstrasjanse på Varangerfestivalen i Vadsø!

En meget godt mottatt turné i mai, med åtte konserter i fylket, ble altså ikke enden på visa i denne omgang. Ola med Ensemble Noor og kontrabassist Knut Erik Sundquist blir nemlig å se igjen i fylket i august, som en del av programmet til Varangerfestivalen.

Her får vi selvsagt høre Olas velkjente sanger som ”Mi pia. Din gutt”, "Grågåsa", "Har du fyr?" og "Folk i husan", herlig innpakket i arrangementer av Skjalg Bjørstad og Bendik Lund Haanshus, samt flere låter av nyere dato, bl.a. fra hans siste soloplate, Molo.

Ola Bremnes trenger selvsagt ingen nærmere introduksjon, men i tillegg til å være en av verdens mest sympatiske mennesker, er dette for eksempel mannen som har ligget lengst på Norsktoppen (95 uker med låta "Mi pia. Din gutt"!), og han er skaperen av den moderne viseklassikeren "Har du fyr?". Ola har gitt ut flere soloplater og plater sammen med søsknene Lars og Kari, og han har vunnet en rekke priser, bl.a. Spellemannprisen.

Vi har samlet noen av hans beste låter her, som du kan varme opp med til konserten: